23:23 GLUE HUB

De designers van Studio 23:23 openen de deuren van hun huis aan de Keizersgracht in Amsterdam tijdens GLUE 2023. Vanaf het moment van binnenkomst in de garage waan je jezelf in een oase van design en kunst. Het hele huis is ingericht met het werk van de deelnemers. Via de garage ga je door de hal naar de woonkamer waarna je in de kleedkamer, badkamer en slaapkamer nog meer inspirerend werk kan ontdekken. Gecureerd door Studio 23:23 in samenwerking met Wisse Trooster.

GLUE AMSTERDAM deelnemers:
Halle Design, I-did, Marie Marie, Studio 23:23, Studio Yoon Shun.

Overige deelnemers: 
Artifort, Coen Derickx, Emma Winkler Prins, Noe A Figueroa, Four Leaves, Lucas Zito, Nareg Krikorian, Mark TimoNovel Grey, Pepijn Fabius Clovis, Rituals, Romo Group, Ruben de Haas, Sam Griffiths art, Simone Bordignon Art, Wisse Trooster.

Scroll naar beneden om meer over de deelnemers te ontdekken!

Op donderdag 14 september is de openingsavond met een borrel van 16:30 tot 20:00. Geniet van live muziek verzorgd door Lutsa Horvath & Zach Steiner en de rest van de borrel door DJ Jochem Hamerling en een rondleiding langs alle nieuwe ontwerpen en kunst. Hapjes en drankjes worden aangeboden door Bastard BBQ, Mayoneur, Brouwerij het Paleisje, Wild child Cacao, en Gro Together, Laat je betoveren door huisparfums verzorgd door Rituals

Graag je aanwezigheid bevestigen door je te registreren via de volgende link: Meld je aan!

Openingstijden: 
Donderdag 14 september 11:00 tot 22:00, openingsborrel van 16:30 tot 20:00
Vrijdag 15 en zaterdag 16 september van 11:00 tot 20:00
Zondag 17 september van 11:00 tot 18:00

i-did

i-did is een van de koplopers in sociaal ondernemerschap in Nederland. In hun factory en ateliers bieden zij werkervaring aan mensen die de arbeidsmarkt weer willen betreden na langere tijd werkloos te zijn geweest. In de i-did Factory wordt afgedankte bedrijfskleding gerecycled en textieloverschotten tot vilt vermaakt. In de sociale ateliers worden er vervolgens prachtige nieuwe design producten van gemaakt. Van tassen en (woon)accessoires tot akoestische interieurproducten, de mogelijkheden zijn legio. Door textielafval op een creatieve manier her te gebruiken en deze mensen een kans te bieden op de arbeidsmarkt, bouwt i-did gezamenlijk aan een duurzame en sociale samenleving. 

In samenwerking met Odette Ex (interieurontwerper & founder Ex Interiors) heeft i-did de PLAN-T-AS ontworpen. Een prachtige multifunctionele, circulaire designtas! Geef hem een mooi plekje in je interieur met een kamerplant erin of gebruik hem als draagtas. 

Vorige
Volgende

Halle Design

Hala Yousif is textielontwerper en eigenaar van Halle Design. Haar textielontwerpen worden beïnvloed door haar levensverhaal. Met haar uitgebreide kennis en ervaring creëert ze unieke textielontwerpen voor akoestische verbeteringen, stoffering, gordijnen, wandbekleding, tapijten en wandkunst. Het wandtapijt ‘Nordic Nights’ uit ‘Een Scandinavisch Verhaal van 1001 Nachten’ vangt het scherpe contrast tussen besneeuwde landschappen van Scandinavië en de duisternis van de nacht, gecombineerd met elementen uit haar geboorteland.

Vorige
Volgende

Marie Marie

MARIE MARIE is in 2022 opgericht door Marthe de Groot met het achterliggende idee dat mode ook gebruikt kan worden om sociale verandering in gang te zetten. Het resultaat zijn handgemaakte tassen, gemaakt door een community  van vrouwen verspreid over het hele land. 

Alle tassen zijn handgemaakt door onze ‘crochet club’: een groeiende on- en offline community waarin vrouwen uit alle lagen van de maatschappij met elkaar verbonden worden door middel van hun hobby: haken. Op deze manier biedt Marie Marie ze niet alleen een doel aan hun hobby, maar ook een plek waar zij hun hobby met anderen kunnen delen. 

 
Vorige
Volgende

Studio 23:23

STUDIO 23:23 is een ontwerpstudio in Amsterdam, opgericht door Carmen en Sander. Carmen is een productontwerper met een achtergrond in Milaan en New York en een master in Neurowetenschappen. Sander heeft een avontuurlijke carrière in filmen. Samen combineren ze design en wetenschap met een passie voor creativiteit. In 2023 openden ze hun studio en waren ze aanwezig op de Designbeurs in Milaan. Verder zijn ze dit jaar te vinden met hun Design Hub tijdens GLUE en binnenkort tijdens de Dutch Design Week. Ze focussen op kinetische lichtinstallaties, waarbij de schoonheid zich binnenin de objecten bevindt. 

Hun ‘Dunes’-sculpturen zijn uniek omdat ze zich richten op de binnenkant in plaats van de buitenkant. Ze geloven dat de buitenkant zich openbaart naarmate de binnenkant wordt ontdekt. Daarnaast maken ze keramieken tropische vruchten door gipsen mallen te gebruiken van vruchten die ze tijdens hun reizen tegenkomen. Deze vruchten worden vereeuwigd in porselein en meegenomen naar ons kikkerlandje, Nederland.

Vorige
Volgende

Studio Yoon Shun

Yoon Shun zoekt naar complexe verbinding tussen de functionele context en het abstracte verhaal binnen objecten. Hij vindt verborgen schoonheid onder het oppervlak en doordrenkt zijn creaties met zorgvuldige aandacht voor detail, subtiliteit en geduld. Zijn sculpturale proces omvat het balanceren van rationaliteit en gevoeligheid, fijnheid en brutalisme.

Zijn artistieke creaties putten inspiratie uit de essentie van de traditionele Koreaanse schilderkunst, die al sinds de 16e eeuw bestaat. Met hun eenvoud en repetitieve thema’s bevatten de natuurlijke elementen die in deze werken worden afgebeeld een uniek symbolisch systeem dat geluk, gezondheid, harmonie, liefde, eeuwigheid en meer vertegenwoordigt. Wanneer deze schilderijen in binnenruimtes worden geplaatst, dienen ze als bron van zegeningen.

Shun ontleedt en hermonteert de symbolen die inherent zijn aan elk element van de schilderijen, waardoor hij een duidelijke richting krijgt voor zijn creatieve proces. Zijn objecten stralen een consistent en zuiver verlangen naar het leven uit, dat tot uiting komt in de dagelijkse leefomgeving van degenen die ze omarmen.

Vorige
Volgende

Artifort

Art en Comfort is waar het wereldberoemde merk Artifort voor staat. Tijdloos design. Toonaangevend. Artifort produceert onderscheidende, comfortabele en functionele meubels sinds 1890. Iconische klassiekers van designers zoals Kho Liang Ie, Pierre Paulin en Geoffrey D. Harcourt RDI legden het fundament van Artifort. De huidige generatie van gerenommeerde top designers zoals Patrick Norguet, Khodi Feiz, René Holten en Monica Förster zetten het Artifort DNA voort. 

De gehele Artifort collectie wordt gekenmerkt door innovatief, kleurrijk en tijdloos design met haar herkenbare vormgeving. Door vakmanschap en hightech productietechnieken toe te passen, maakt Artifort duurzame kwaliteitsmeubels voor deze en volgende generaties.

Track – Norm Architects | Design 2022 

Track is een modulaire bank met een iconisch en sculpturaal ontwerp. De zwevende rotsachtige modules creëren samen een comfortabel landschap van kleine ziteilanden die in elk interieur alle aandacht trekt. De massieve schuimconstructie zorgt voor een scherp contour en biedt veel comfort. De bank bestaat uit twee delen: een stevige zitting en een bijna zwevende rugleuning die aan beide zijdes een attractieve schaduwdruppel creëert. De flexibele Track modules zijn samen te stellen met uitgebreide opties zoals losse armleuningen en een fraai vormgegeven elektrificatie-oplossing.

Vorige
Volgende

Coen Derickx

Coen Derickx, geboren in 1988 in Zutphen, Nederland, is een experimenteel beeldend kunstenaar bekend om zijn unieke techniek met kunstbont. Hij woont en werkt momenteel in Nederland. 

Derickx’s techniek is geïnspireerd door jeugdherinneringen aan het onderdompelen van het hoofd onder water en observeren hoe het haar vorm aanneemt wanneer men weer boven water komt. Hij gebruikt de krachten van water, lucht en zwaartekracht om zijn kunst vorm te geven, waarbij hij nauwkeurige controle toont door middel van experimenten. Zijn werken bevatten organische vormen en levendige kleuren die de verbeelding prikkelen en een breed scala aan associaties oproepen.

Vorige
Volgende

Emma Winkler Prins

Emma is een jonge technisch tekenaar met een passie voor interieurarchitectuur en een sterke achtergrond in beeldende kunst en design. 

Ze heeft haar belangrijkste bron van inspiratie altijd in steden gevonden. De straten, de mensen, hun kleding, de geur, het geluid, de energie. Elk aspect geeft haar nieuwe energie. Ze is gezegend om in veel fascinerende steden te hebben gewoond, waaronder Buenos Aires, Parijs, San Francisco en Amsterdam. Ze heeft urenlang door deze steden gewandeld, vaak alleen om zichzelf te verliezen om te kunnen vinden. Om nieuwe plekken, nieuwe gezichten en nieuwe fascinaties te ontdekken.


 
Vorige
Volgende

Four Leaves

Good morning, good night, good vibes. Four Leaves biedt eerlijk bedlinnen, handdoeken en meer. Allemaal van de hoogste kwaliteit. Frisse, comfortabele, op maat gemaakte stoffen van 100% biologisch katoen. Ontworpen met veel aandacht voor kleine details. Om in te relaxen, ontspannen en spelen. 

En fair-play langs de weg. Voor elke verkochte dekbedovertrekset geeft Four Leaves Children’s Homes een slaapzak. Voor elke handdoekenset doneren zij een handdoek en met een handgemaakt schaakspel gaat een jaar naar school. Deze sociale impact begint in Sri Lanka, het geboorteland van hun oprichter.

Vorige
Volgende

Lucas Zito

Lucas Zito, Design Academy Eindhoven-afgestudeerd, zet zich in voor diepgaand onderzoek naar ecologische materialen en 3D-geprinte verlichting met maïsplastic uit Europa. Hij balanceert esthetiek en functionaliteit in een ecologische benadering die evolueert met zijn sociale context en overtuigingen. 

Zijn modulaire ontwerpen, met vazen aanvankelijk bestaande uit 40 groeven en 45-graden hoeken, zijn als tandwielen die naadloos in elkaar passen. De evolutie van lichte vazen naar transparante sculpturen bracht de Buoy-lampen voort, een veelzijdige serie verkrijgbaar in diverse typen en versies. Of het nu een kleine/vloerlamp is, met netstroom/op oplaadbare batterij, verticale/horizontale ophanging, Buoy past zich aan verschillende ruimtes en behoeften aan, van appartementen tot hotels, kantoren en artistieke composities. Zito’s ontwerp pad, van Beiroet tot UAL: Central Saint Martins, rust hem uit met diverse creatieve vaardigheden, en via zijn collectie nodigt hij uit tot verkenning van een wereld waar functie en kunst harmoniëren.

Vorige
Volgende

Mark Timo

Tijdens GLUE Amsterdam deze week kan je een voorproefje krijgen van de vloerkledencollectie “matahari” van Mark Timo. De collectie is een samenwerking met MOMO Rugs. Op donderdag 14 september om 19.30 uur zal er een prelaunch zijn bij Studio 23:23 op de Keizersgracht.

Interieurontwerper Mark Timo, ook bekend als host van De Interieur Club Podcast, gaat een samenwerking aan met MOMO rugs voor het ontwerpen van zijn vloerkledencollectie. Tijdens het inrichten van zijn boutique hotel in Amsterdam was hij op zoek naar het perfecte vloerkleed voor de hotelkamers. Omdat hij niks passends kon vinden ontstond het idee om dit vloerkleed zelf te gaan ontwerpen. De collectie zal in oktober gelanceerd worden en zal onder andere te koop zijn bij Vloerkledenwinkel.

Fotografie Bart Honingh By Studio Evoque.

Nareg Krikorian

Nareg Krikorian’s “Gaar” collectie omarmt levendig Armeens erfgoed in diaspora-ambachten, met focus op leerbewerking en culturele betekenis. Innovatief herstelt hij vergeten ambachten, creëert boeiende moderne accessoires en meubels. Krikorians ervaring in grafische kunst en functionele mode leidt tot eigentijdse ontwerpen met diepe wortels. Zorgvuldige assemblage verzekert structurele integriteit en tactiele ervaring in persoonlijke en gedeelde ruimtes. “Gaar” is resultaat van Krikorians 2-jarige toewijding en samenwerking met vakbekwame leerbewerkers. Zijn diverse creatieve reis van Beiroet tot UAL: Central Saint Martins leidt tot debuutcollectie die functionaliteit en artistieke complexiteit samenbrengt, uitnodigend tot verkenning.

Vorige
Volgende

Noe Figuerora

Geboren in 1991 in Californië, haalde hij een Master in Architectuur aan het Savannah College of Art and Design in Georgia. Hij oefende technische ambachten uit in de bouw voor zijn studie, wat later hielp bij het maken van structuren voor sculpturale kunst en hoogwaardige afwerkingen. Zijn werken zijn tentoongesteld in Savannah, Atlanta en Amsterdam, waar hij nu woont en werkt.

Zijn abstracte kunst visualiseert rauwe emoties die we moeilijk authentiek kunnen uiten. Hij gebruikt heldere kleuren als weerspiegeling van het dagelijks leven, waarbij oppervlakkige emoties zoals nieuwsgierigheid en vreugde vaak opvallen. Het onderwerp correspondeert soms met traditionele kleuren, maar behandelt ook complexere gevoelens zoals depressie en angst. Zo vertelt zijn kunst het verhaal van interne tegenstellingen en individuele context.
Figueroa’s tekenproces gebruikt een reeks kleuren sequentieel zonder herhaling. Dit creëert diepte in lagen en bouwt geleidelijk het gezicht op, waarbij het onderbewuste een cruciale rol speelt in het voltooien van het abstracte geheel. Elke tekening is een ontdekkingstocht naar het zelf en weerspiegelt de huidige gemoedstoestand. Zijn inspiratie komt uit alle hoeken.

Novel Grey

Novel Grey is in november 2021 opgericht door Marjolein en Jan-Paul Deurloo als high end interieur wanddecoratie label met duurzame betonnen wandtegels en objecten. Dit ontwerperskoppel werkt in een materiaal gedreven ontwerpstudio, gespecialiseerd in esthetisch en duurzaam beton. Novel Grey is hun verhaal over hoe ze de wereld een betere en mooiere plek willen maken.
Novel Grey transformeert puin in fantastische 3D wandtegels met een buitengewone look en feel en besparen zo tot wel 76% CO2.

De wandtegels van Novel Grey zijn geïnspireerd door de natuur met zowel geometrische als organische vormen. Het biophilic design en de duurzame samenstelling dragen bij aan het welzijn van de gebruikers. Schoonheid komt voort uit lelijk afval. Oude gebouwen en puin worden vermalen en in het proces veranderd tot uitzonderlijke wandtegels. Zelfs afval van de metaalindustrie draagt bij aan een CO2-reductie van 76%. De kleine imperfecties die ontstaan in het handgemaakte proces, maken elke tegel uniek.

Vorige
Volgende

Pepijn Fabius Clovis

Pepijn Fabius Clovis onderscheidt zich door zijn grenzeloze verbeeldingskracht en speels ontwerp, dat vrij is van alle conventies. Hij maakt interieurobjecten, bruikbare sculpturen, producten en meubels.

Tafelformaat Practice Tulipiere Gemaakt van sloophout en lak. Door de kleuren van onvolkomenheden in het proces om te keren en ze te omarmen in plaats van ze te bedekken, ontstaat er een Delfts blauwe indruk.

295405944_1075151479787055_6131158097390025988_n (1)

Picture by Sean Davidson

ROMO Group

The Romo Group levert al meer dan 120 jaar hoogwaardige interieurstoffen. Inmiddels omvat dit familiebedrijf 6 unieke merken met ieder zijn eigen in-house designstudio en levert het uit voorraad een uitgebreid assortiment exclusieve stoffen, wandbekleding, karpetten, passementen en accessoires. The Romo Group biedt daarmee eindeloze mogelijkheden voor zowel residentiële, commerciële als hospitality projecten.

Laurie FR is een toegankelijke en breed toepasbare, permanent brandvertragende, gordijnstof. Deze soepele, fijn gestructureerde transparante stof creëert golvende, zachte raambekleding die licht subtiel doorlaat. Laurie FR is verkrijgbaar in de meest subtiele kleuren en natuurlijke, aardse tinten. Een perfecte vitrage met linnenlook voor elegante raambekleding in zowel huishoudelijke als commerciële interieurs.

Vorige
Volgende

Ruben de Haas

Een Amsterdamse kunstenaar en ontwerper die dol is op kleur & natuur. Ruben de Haas (1988) onderzoekt verschillende materialen & technieken terwijl hij speels en intuïtief blijft. Tien jaar lang woonde hij over de hele wereld, testte honderd viltstiften voor het project: ‘How Much Ink Does A Marker Contain?’, hij maakte zijn eigen verf met eieren en historische pigmenten en werkte recentelijk samen met MOOOI aan een collectie tapijten genaamd ‘Mixing Pixels’. Zijn werk is reeds gekocht door verzamelaars in New York, UK, Hong Kong, Australië en in Europa. Zijn doel is om in 2030 te exposeren in het MoMA (New York).

Eilamp: Een speels object gemaakt van echte eieren. Als fan van Droog creëerde Ruben iets eenvoudigs en leuks. Het licht uit de lampen is verrassend mooi en interessant vanwege de imperfecties in de eierschalen.

Mixing Pixels Carpets: Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van zijn iPad nam de Haas bestaande kunstwerken van het Rijksmuseum & MOOOI en transformeerde ze in nieuwe beelden. Alle details blijven behouden, maar in een andere vorm.

Pigment Paintings: Een collectie waar kleur centraal staat, geïnspireerd op het verleden. Om de schoonheid van de natuur te tonen en andere creatieven uit te nodigen materialen te gebruiken die toekomstbestendig zijn.

Vorige
Volgende

Sam Griffiths

Sam Griffiths is een kunstenaar uit Zuid-Londen en afgestudeerd aan Central Saint Martins en Wimbledon College of Arts, waar hij een eerste klas diploma behaalde in Technical Arts en Special Effects. Met een duidelijke stijl en perspectief, zijn zijn huidige LED-lichtpanelen het tegenovergestelde van zijn voorgaande realistische sculpturen. Dit fijne oog voor detail is te zien beide stijlen 

Griffiths heeft een aanzienlijk deel van zijn laatste jaar besteed aan de ontwikkeling van zijn serie LED-lichtpanelen. Dit oeuvre overschrijdt de grenzen van traditionele kunst en wordt een levende, ademende entiteit die interageert met zijn omgeving, emoties oproept en het toneel vormt voor onvergetelijke momenten.

Vorige
Volgende

Simone Bordignon

Simone is een multidisciplinaire beeldend kunstenaar gevestigd in Amsterdam. Hij heeft een kenmerkende rauwe en onthullende stijl die het echte met het surreële verbindt. Onlangs is hij begonnen met beeldhouwen in steen; zijn eerste stuk gemaakt van albast heeft interesse gewekt voordat het schuurproces was voltooid. Hij heeft twee keer geëxposeerd in de Go Gallery en heeft deelgenomen aan het Artists in Residence-programma bij The Sofitel Grand Hotel. Onder zijn klanten bevinden zich Universal, SamSam drinks, BarFly; zijn werk wordt internationaal verzameld.

“Mijn artistiek onderzoek duikt in het vlezige, het rauwe, het organische, materie en psyche. Door gezichten, lichamen, spieren en vreemde organismen onder te dompelen, ga ik op in surrealistische onderwerpen aan de rand van abstractie, terwijl ik streef naar picturale realisme. Mijn artistieke reis begon als kind in Italië. Nadat een dobbelsteenworp het nummer 16 tevoorschijn bracht, leidde mij dit zeven jaar geleden naar een nieuw leven in Amsterdam. Van onophoudelijk schetsen tussen het werken achter de bar tot het werken aan meerdere projecten in mijn kunststudio, blijf ik de wereld van kunst ontleden om mijn eigen microkosmos erin op te richten.”

Vorige
Volgende

Wisse Trooster

Wisse Trooster is een ontwerper en design scout gevestigd in Eindhoven. Trooster’s ontwerpen worden voornamelijk gemaakt met duurzame materialen.

De wandlamp Re-Editions van Trooster is gemaakt met gebruikte schuurpapier schijven van de Design Academy Eindhoven workshop.

De blauwe versie van de Re-Editions collectie is gemaakt door Teun Zwets met gerecycled hout.

Vorige
Volgende

Photography by Muk van Lil – Styling Anya van de Wetering, Kamer465

GLUE

 

Een vierdaagse ontwerptour voor ontwerpers in Amsterdam, het grote publiek, architecten, merken, showrooms, galerijen, academies en andere collega’s.

GLUE Amsterdam, verbonden door design, verbindt alle locaties en biedt een inhoudelijk en aantrekkelijk programma voor collega’s en het publiek.

Onafhankelijkheid is essentieel, GLUE verbindt zich niet aan één partij, maar aan allen. Beginnende ontwerpers, kennisinstituten, gerenommeerde ontwerpers en grote bureaus, diversiteit en laagdrempeligheid passen bij Amsterdam, ook al moeten we soms een steile trap beklimmen. GLUE geeft een profiel aan het ontwerp van Amsterdam en wil de sector beter verbinden en ontdekbaarder maken.

Alle deelnemers hebben een stip op de kaart; we moedigen hen aan om iets sensationeels en relevant te organiseren tijdens GLUE Amsterdam, verbonden door design.

Screenshot 2023-07-10 at 09.07.15